На фронті за добу відбулось 78 боїв, найбільше російські війська атакували на Бахмутському напрямку

Генштаб оприлюднив дані щоденного ранкового зведення.

facebook.com/GeneralStaff.ua

Розпочалася 779-та доба широкомасштабної збройної агресії РФ проти України. Протягом минулої доби на фронті відбулося 78 боїв. Ворог завдав 54 ракетних та 126 авіаційних ударів, здійснивши 95 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах, повідомили в Генштабі ЗСУ.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка залишається без суттєвих змін. На Сіверському та Слобожанському напрямках ворог зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійну діяльність, щоб не допустити перекидання наших військ на загрозливі напрямки, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону.

На Куп’янському та Лиманському напрямках РФ не наступала. На Бахмутському напрямку наші воїни відбили 29 атак в районах Білогорівки Луганської області; Виїмки, Роздолівки, Кліщіївки, Верхньокам’янського та Іванівського Донецької області, де ворог за підтримки авіації намагався покращити тактичне положення.

На Авдіївському напрямку ЗСУ відбили 7 атак в районах Новокалинового, Уманського, Первомайського та Нетайлового Донецької області, де ворог за підтримки авіації намагався вибити наші підрозділи із займаних рубежів.

На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах Красногорівки, Новомихайлівки, Урожайного, де ворог за підтримки авіації 26 разів намагався прорвати оборону наших військ.

На Оріхівському напрямку ворог 5 разів атакував позиції наших захисників в районі Старомайорського Донецької області та Роботиного Запорізької області.

На Херсонському напрямку РФ не відмовляється від наміру вибити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Протягом минулої доби ворог здійснив 7 безуспішних атак на позиції наших військ.

Водночас наші воїни продовжують активними діями завдавати окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії бойового  зіткнення. Протягом минулої доби авіація Сил оборони завдала ударів по 12 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки і 1 зенітно-ракетному комплексу противника.  Підрозділами ракетних військ завдано ураження по 1 засобу протиповітряної оборони, 1 станції РЕБ та 2 районах зосередження особового складу ворога.