Зеленський прокоментував законопроєкт про мобілізацію: посилить контроль над ухилянтами

Президент зазначив, що ухвалення закону допоможе військовому керівництву простіше та швидше вирішувати питання ротації та інших речей.

President.gov.ua

Український лідер Володимир Зеленський, коментуючи ухвалення закону про мобілізацію, зазначив, що цей документ дозволить посилити контроль над ухилянтами. При цьому сама мобілізація, як і належить у країні, що воює, проходить постійно, сказав президент на брифінгу у Вільнюсі.

- Багато всього, багато маніпуляцій, російського наративу зі зриву мобілізації в Україні тощо. Зверніть увагу на факти. Мобілізація постійно йде, як і має бути відповідно до законодавства у воєнний час, під час війни. Щодо закону або одного із законів, які стосуються змін у мобілізації, того, що було проголосовано сьогодні вранці на запит наших військ, військового керівництва, є деякі зміни у мобілізації. І згідно з цією мобілізацією, так, є посилення контролю над ухилянтами, - сказав він. - Але будь-яка людина навіть без цього закону, яка порушувала закон з мобілізації і була у мобілізаційному віці і вона була ухилянтом або ще щось робила поза законом, - вона і так порушувала те чи інше законодавство.

Президент також зазначив, що у законі зафіксовано важливі зміни до деяких норм, які допоможуть військовому керівництву. Це, зокрема, відпустки, покращення ротацій тощо, пояснив Зеленський.