У США та Британії опублікують мемуари Навального під назвою "Патріот"

Американське видавництво Knopf та британське Penguin опублікують мемуари російського політика Олексія Навального.

Американське видавництво Knopf та британське Penguin опублікують мемуари російського політика Олексія Навального, який помер у в'язниці 16 лютого. Книга під назвою «Патріот» вийде 22 жовтня. У США тираж складе пів мільйона екземплярів. Про це повідомляється на сайтах видавництва. 

- Навальний почав писати "Патріот" незабаром після отруєння у 2020 році. Це повна історія його життя: молодість, заклик до активності, його шлюб та сім'я, відданість справі російської демократії та свободи... І цілковита переконаність Навального, що змінам неможливо протистояти і вони відбудуться, - йдеться в анонсі.

За словами американського видавця, більшу частину мемуарів Навальний написав у Німеччині. Він продовжував працювати над книгою і в ув'язненні. Туди також увійшло листування Навального з колонії, яке раніше не публікувалося. Над редагуванням рукопису разом із видавцем працювала дружина політика Юлія Навальна.

У Knopf повідомили, що мемуари Навального вийдуть англійською та російською мовою. Одночасно із США та Британією їх випустять ще у кількох країнах.