Екс-чиновників СБУ викрили на розтраті 26 млн гривень при закупівлі пального

Керівники одного із підрозділів організували "схемами" на закупівлі пального.

Служба безпеки України викрила схему розкрадання коштів, виділених на закупівлю пального для потреб спецслужби у 2022 році. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

- До організації правочину причетні колишні керівник Департаменту господарського забезпечення та перший заступник. Обох раніше було звільнено з посад з ініціативи Голови СБУ Василя Малюка. У ході досудового розслідування та тривалих експертиз встановлено, що фігуранти організували придбання паливно-мастильних матеріалів для службових авто та бронетехніки Служби безпеки за штучно завищеними цінами, – розповіли силовики.

Для цього вони залучили кілька підконтрольних комерційних структур із Києва, які займаються торгівлею нафтопродуктами. Зокрема, екс-чиновники вносили недостовірні відомості до фінансово-господарської та звітної документації. Своїми діями колишні працівники СБУ завдали відомству понад 26 мільйонів гривень збитків.

Під час обшуків у квартирах фігурантів виявлено понад 11 млн. у гривневому еквіваленті. Також за адресами проживання та в офісах керівників афілійованих компаній вилучено незареєстровану зброю. Крім цього, у них виявили бойові гранати, пістолети-кулемети, ручний гранатомет, бойовий пістолет та понад півтисячі набоїв до вогнепального озброєння. Вирішується питання про обрання фігурантам запобіжного заходу. Екс-чиновникам загрожує до 12 років ув'язнення з конфіскацією майна.