Військовослужбовця, який вбив підлітка у київському фунікулері, відправили до СІЗО

В Управлінні держохорони спростували заяву близьких Максима Матерухіна про те, що Артема Косова відпустили.

facebook.com/alena.denga

Співробітник Управління державної охорони України, через якого помер підліток у київському фунікулері, знаходиться у СІЗО. Про це 9 квітня заявили у фейсбуці відомстві, вочевидь, відповідаючи на дописи близьких 16-річного Максима Матерухіна про те, що Артема Косова відпустили.

- Офіційно повідомляємо, що підозрюваний знаходиться у слідчому ізоляторі під вартою, Управління державної охорони максимально співпрацює зі слідством та в жодному разі не виправдовує військовослужбовця, - сказано у заяві.

Увечері 8 квітня Спецпрокуратура у сфері оборони Центрального регіону повідомила, що військовослужбовцю Управління державної охорони повідомлено про підозру в умисному вбивстві (ч. 1 ст. 115 КК України).

- Наразі підозрюваного затримано в порядку ст. 208 КПК України, вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, — розповіли в пресслужбі спеціалізованої прокуратури.

У фейсбуці київської СДЮСШ з футболу "Зміна" розповіли, що загиблий Максим Матерухін був вихованцем їхньої школи. За інформацією видання OBOZ.UA, Максим навчався у 10-му класі школи №36. Педагог-організатор школи Наталія Плахотнюк сказала ТСН, що підліток був віцепрезидентом школи та одним з кращих учнів.