Павлюк закликав вступати до лав ЗСУ і визнав, що система ТЦК "не ідеальна"

Командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Павлюк закликав українців вступати до лав ЗСУ.

Командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Павлюк закликав українців вступати до лав ЗСУ. За його словами, Силам оборони потрібні різні фахівці - водії, діловоди, кухарі, будівельники, ITівці, бухгалтери, медики, інженери. Про це Павлюк написав у фейсбуці.

- Я розумію бажання людей жити мирним життям, подорожувати, будувати кар’єру. Але є об’єктивна реальність: Росія відмовляє нам у праві на існування. Ворог розуміє лише мову сили... Чим більше українців знайдуть у собі мужність стати до лав ЗСУ, тим менше буде шансів у Росії втілити свої кровожерливі задуми. І тим швидше українські міста повернуться до нормального безпечного життя, - написав Павлюк.

Командувач Сухопутних військ визнав, що система ТЦК не ідеальна, тому влада працює над її удосконаленням. А самі працівники ТЦК - "це вчорашні воїни, якими усі захоплювались та пишались". Павлюк закликав не піддаватися на провокації росіян, які намагаються нав'язати, що "мобілізація – це не про захист своєї держави від агресора, а про несправедливість та порушення прав".

- Отримали ви повістку чи самі прийшли до ТЦК оновити дані – це не означає, що завтра ви поїдете на штурм ворожих позицій. Це брехня. Є визначена законом процедура: проходження військово-лікарської комісії, а також додаткових медичних обстежень, якщо на те є підстави. Усі, кого визнали придатними до служби, без виключення відправляються до навчальних центрів. Базова загальновійськова підготовка триває місяць... Упродовж цього терміну досвідчені інструктори дадуть усі необхідні знання і навички: навчать тактиці ведення бойових дій, поводженню зі зброєю, домедичній допомозі. Так, у системі підготовки не все ідеально. Але ми реагуємо на всі проблеми і виклики, - написав Павлюк.