Нацполіція розслідує незаконний виїзд за кордон власника "Ельдорадо" і ТРЦ "Гуллівер"

Бізнесмен Віктор Поліщук виїжджав за кордон як волонтер, проте допомогу не привозив - стверджують "Схеми".

forbes.ua

Після виходу розслідування «Схем» Нацполіція відкрила кримінальну справу про незаконний виїзд за кордон власника "Ельдорадо" і ТРЦ "Гуллівер" Віктора Поліщука. Про це повідомило "Радіо Свобода" з посиланням на пресслужбу поліції.

Справу відкрили за статтею «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України». Санкції передбачають від 3 до 5 років увʼязнення.

14 березня "Схеми" опублікували розслідування про те, що 47-річний Поліщук під час повномасштабного вторгнення виїжджав за кордон щонайменше п’ять разів - двічі у 2022-му та 2023-му роках, а також у 2024-му. Він нібито подавався в систему «Шлях» як водій-волонтер, однак заявлену допомогу не привозив. Іноземна компанія, яка нібито мала передати допомогу, заявила, що її ім’ям скористалися незаконно.

Журналісти також стверджували, що бізнесмен двічі виїжджав за кермом вантажівки, влаштовуючись до штату фірми-перевізника на посаду водія, але обидва рази вантажів не привозив. До України він повертався на своєму пасажирському «Мерседесі». Окрім того, Поліщук міг підробити документи для виїзду.