Працівниця дитсадка коригувала ракетні удари РФ по Харкову

Ворожу агентку затримали працівники СБУ.

ssu.gov.ua

Кіберфахівці Служби безпеки затримали ще одну агентку російської розвідки, яка коригувала ракетно-дронові удари по Харкову. Зловмисницею виявилась працівниця місцевого дитячого садка. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

- У вільний від роботи час вона допомагала рашистам поцілити у пункти базування Сил оборони в обласному центрі. Для наведення ворожого вогню фігурантка отримувала від окупантів геолокації потенційних цілей, а потім проводила там дорозвідку, - йдеться у повідомленні.

В СБУ зазначають, що перебуваючи поблизу об’єкта, жінка приховано спостерігала за ним, щоб встановити там орієнтовну кількість військових та техніки. Потім отримані відомості вона месенджером передавала своєму російському куратору у вигляді текстових повідомлень із позначенням координат на Google-картах. Отримавши агентурний «звіт», окупанти готували ракетні атаки на місто, а також із застосуванням дронів-камікадзе типу Shahed.

Поплічницю ворога викрили ще на початку її розвідувальної активності, а потім поетапно задокументували. Окрім того, у цей час убезпечили пункти базування оборонців Харкова. Потім співробітники СБУ затримали зловмисницю у власному помешканні.

За даними слідства, жінка була дистанційно завербована російською розвідкою восени 2023 року. У поле зору окупантів вона потрапила через свого знайомого з міста Куп’янськ, який під час захоплення райцентру втік до РФ та приєднався до ворожих військ. Під час обшуків вдома у затриманої вилучили мобільний телефон, який вона використовувала для комунікації з агресором.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили їй про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Наразі зловмисниця перебуває під вартою. Їй загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна.