Два роки тому від російських окупантів звільнили Київщину, зокрема Бучу

Про другу річницю звільнення нагадали мер Бучі Анатолій Федорук, президент та перша леді України.

facebook.com/olenazelenska.official

Два роки пройшло зі звільнення Бучі та Київської області від російських окупантів. Про це у своїх соціальних мережах нагадав Бучанський міський голова Анатолій Федорук.

- 31 березня — День звільнення Бучі, а відтак і всієї Київщини. День, який назавжди увійшов в історію України. За 33 дні окупації ми втратили 509 наших людей, з яких 12 дітей. Невимовний біль, який не забути і не пробачити, - написав він під своїм відеозверненням.

Федорук порівняв цю дату з другим днем народження для кожного з тих, хто перебував в окупації та вижив.

- Ми пройшли довгий шлях відновлення. Але ми обʼєднанні, і так само стоїмо проти ворога. Дякуємо Збройним Силам України за нашу свободу! - додав мер.

Бучанська міська рада повідомила, що на Алеї Героїв уранці розпочався мітинг-реквієм. На початку заходу гімн України виконав зразково-показовий оркестр ЗСУ.  Учасники вшанували загиблих захисників.

Перша леді України Олена Зеленська нагадала у своїх соціальних мережах, що два роки тому цими днями також були звільнені Гостомель та Ворзель, загалом Київщина. 

- Два роки тому «Буча» ввійшла у світові словники синонімом болю. Нині вона стає також синонімом надії й відродження. Ми пам'ятаємо. Ми сподіваємося. Ми – Буча. Ми – житимемо, - написала дружина президента.

Президент України Володимир Зеленський написав, що коли українські воїни вигнали Росію з Бучі, з Ірпеня, з Бородянки, з усієї Київщини, а потім із Сумщини, з Чернігівщини – кожен зміг побачити, що це перемоги не лише української сміливості та зброї, але й людської моралі.

- Хай увесь світ ніколи не забуває, якою ціною дається ця битва і яке зло ми зупиняємо тут, на нашій землі, коли українці зупиняють і виганяють російських окупантів, - додав глава держави у своїх соціальних мережах.