Метою нічного удару РФ були Канівська та Дністровська ГЕС, - Зеленський

Президент розповів деталі нічного удару РФ по Україні.

REUTERS

Минулої ночі російські військові свідомо намагалися завдати ударів по Канівській та Дністровській гідроелектростанціях. Про це повідомив президент України Володимир Зеленський за підсумками Ставки.

- Цієї ночі свідомими цілями ворога стали Канівська та Дністровська ГЕС. Країна-терорист хоче повторення екологічної катастрофи на Херсонщині. Але тепер під загрозою не лише Україна, але й Молдова. Вода не зупиниться перед прикордонними стовпами, як не зупиниться і російська війна, якщо разом і вчасно не зупинити її в Україні, - розповів він.

Президент зазначив, що на засіданні Ставки прем'єр-міністр Денис Шмигаль, міністр енергетики Герман Галущенко, голови правлінь «Укренерго» та «Нафтогазу» Володимир Кудрицький і Олексій Чернишов доповіли про завдану шкоду й відновлювальні роботи.

Зеленський сказав, що другим питанням Ставки стало обговорення контрактів на постачання зброї та боєприпасів на найближчий час і на перспективу. Президент зазначив, що на перший план вийшла потреба у ППО через інтенсивність російських обстрілів, наголосивши на необхідності швидкого поповнення запасів. Він доручив посилити роботу з партнерами та висловив надію на їхню швидку реакцію.