На відновлення енергопостачання Харкова піде один-два тижні - "Укренерго"

Це за умови, якщо не буде нових обстрілів.

Точні терміни повного відновлення енергопостачання Харкова, яке було порушене в результаті ворожої атаки в ніч на 22 березня, гарантувати складно, заявив на брифінгу голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький.

- Усе ще важко гарантувати якісь конкретні терміни. Ми говоримо орієнтовно про період сім - десять днів, можливо, до двох тижнів, коли енергетики зможуть відновити в повному обсязі нормальне енергопостачання міста. Це, звісно, за умови, що не буде нових масштабних руйнувань, - сказав Кудрицький.

Він також зазначив, що руйнування були б мінімум вдвічі більшими, якби не певні інженерні рішення, які прийняли для захисту критичних елементів на енергооб’єктах. Система комплексного захисту буде нарощуватись і далі.

Окрім того, Володимир Кудрицький сказав, що пори масштаб руйнувань, енергетикам уже вдалося забезпечити енергопостачання критичної інфраструктури й подачу електроенергії за графіком побутовим споживачам. Пом’якшити графіки відключень, можливо, вдасться на вихідних. Така можливість може з’явитись завдяки зниженню споживання через значне потепління, що прогнозується у суботу-неділю.