Причетна до теракту в Crocus City Hall група намагалась атакувати Францію, - Макрон

Терористі з філії "Ісламської держави" намагались атакувати Францію кілька разів за останні місяці.

REUTERS/Yves Herman

Причетна до теракту в Crocus City Hall група "Ісламської держави" намагалась кілька разів атакувати Францію за останні місяці. Про це 25 березня заявив президент Франції Емманюель Макрон, повідомили Le Parisien і Reuters.

- Відповідальність за цей напад узяла на себе "Ісламська держава", і інформація, яка є у нас, у наших служб, а також у наших основних партнерів, вказує на те, що це дійсно був підрозділ "Ісламської держави", який спровокував цей напад, - розповів він.

Президент Франції додав, що було б цинічно з боку Росії звинуватити в теракті Україну.

- Я думаю, що було б цинічно і контрпродуктивно для самої Росії й безпеки її громадян використати цей контекст, щоб спробувати обернути його проти України, - заявив Макрон.

Французький лідер висловив побажання знайти винних якомога швидше і закликав продовжувати ефективні дії проти цих груп, які планують напади в декількох країнах, пообіцявши посилення співпраці з Росією в цьому питанні.

Водночас прессекретар президента Росії Володимира Путіна Дмитро Пєсков заявив у понеділок, що спецслужби РФ працюють щодо теракту в "Крокусі" самостійно.

- Про жодну допомогу інших країн не йдеться. Контактів із західними країнами у зв'язку з розслідуванням теракту в "Крокусі" немає. Боротьба з тероризмом вимагає міжнародного співробітництва, воно зараз жодною мірою не ведеться у зв'язку з максимально загостреним періодом, - сказав він.