Перші десять українських пілотів закінчили навчання у Великій Британії, щоб літати на F-16

Тепер група перейде до поглибленої льотної підготовки, яку проводять ВПС Франції, перш ніж навчитися керувати американськими винищувачами.

defenceimagery.mod.uk

Перші українські пілоти, які пройшли інтенсивну підготовку під керівництвом інструкторів Королівських ВПС, закінчили льотну школу у рамках навчання на F-16. Про це 23 березня повідомив Генеральний штаб ЗСУ.

- 10 пілотів пройшли базову льотну, наземну та мовну підготовку у Великій Британії та колись стануть першою лінією оборони, захищаючи небо України від російських військ, - сказано у фейсбуці Генерального штабу.

Тепер група перейде до поглибленої льотної підготовки, яку проводять ВПС Франції, перш ніж перейти до навчання на самому літаку F-16.

Міністр оборони Грант Шаппс зазначив, що перші американські винищувачі F-16 планується поставити в Україну до літа 2024 року.

Інструктори Королівських ВПС навчали українських пілотів загального керування літаком, польоту за приладами літака, навігації на низьких висотах та польоту у складних формуваннях. Вони також пройшли навчання англійської мови, тому що вона є стандартною для міжнародних польотів НАТО.