Ексдиректора підприємства Міноборони викрили на хабарі у 600 тисяч доларів

Зловмисники вимагали гроші за передачу права забудови земельної ділянки Міноборони.

npu.gov.ua

Українські правоохоронці викрили на корупційній схемі директора приватного підприємства та ексдиректора одного із ДП Міністерства оборони України. Зловмисники вимагали хабар у розмірі 600 тисяч доларів за передачу права забудови земельної ділянки Міноборони. Про це повідомляє пресслужба Нацполіції.

– Керівник приватного підприємства та його спільник, ексдиректор державного підприємства оборонного відомства, вимагали хабар у представника іншої комерційної структури. За 600 тисяч доларів обіцяли вплинути на директора державного підприємства, щоб той дозволив забудову земельної ділянки, яка перебуває у підпорядкуванні Міноборони, та уклав договір про будівництво на ділянці житлового комплексу, - розповіли правоохоронці.

У четвер, 22 березня, правоохоронці затримали учасників схеми під час отримання 320 тис. доларів готівкою. Інші 280 тисяч доларів отримали у вигляді документів про право власності на сім квартир. Наразі вирішується питання про повідомлення зловмисникам підозри за двома статтями - про неправомірну вигоду та зловживання впливом.

Видання " Українська правда " з посиланням на джерела у правоохоронних органах повідомляє, що затриманими є колишній керівник державного підприємства МОУ "Укрконверсбуд" Олександр Ілюха та директор приватного підприємства "Бау Комплект" Вадим Листопад.