В Україні затримали 11 чоловіків, які підпалювали житло на замовлення

Обвинувачення запросило для підозрюваних цілодобові домашні арешти.

gp.gov.ua

Правоохоронці ліквідували злочинну групу, яка на замовлення здійснювала підпали житла «коктейлями Молотова». Про це повідомили Національна поліція України та Офіс генпрокурора.

- Таку «послугу» можна було замовити в телеграм-каналі — коштувало це від 500 до 3000 доларів, - розповіли в поліції.

Організували злочинну групу 20-річний та 26-річний мешканці Київської та Чернігівської областей. Вони залучили ще девʼятьох мешканців Київщини та Житомирщини віком від 17 до 34 років. Самі ж приймали замовлення на підпали та розподіляли гроші.

- Таким чином зловмисники встигли пошкодити чотири квартири та пʼять будинків в Чернігівській, Полтавській, Львівській, Житомирській, Вінницькій та Київській областях, - додали правоохоронці.

Затриманим оголосили підозри в умисному знищенні або пошкодженні майна, вчиненому шляхом підпалу, а також вручили клопотання про обрання запобіжних заходів у вигляді цілодобових домашніх арештів. Їм загрожує до десяти років позбавлення волі.

Під час обшуків за місцями проживання всіх 11 учасників злочинної групи правоохоронці вилучили боєприпаси та понад десять тисяч доларів у різній валюті.