Король Чарльз III вперше з'явився на публіці після фейкових новин про свою смерть

Король Великої Британії Чарльз III провів зустріч з ветеранами Корейської війни у Букінгемському палаці.

Король Великої Британії Чарльз III провів зустріч з ветеранами Корейської війни у Букінгемському палаці. Це сталося наступного дня після того, як російські ЗМІ розповсюдили фейкову новину про його смерть.

- Сьогодні вранці Король зустрів ветеранів Корейської війни у Букінгемському палаці, щоб відзначити 70 років з дня підписання перемир'я, яке завершило конфлікт. 60 тисяч службових співробітників з усієї Британії та Співдружності взяли участь, 1100 втратили життя. Пізніше сьогодні Королівська принцеса та герцогиня Единбурзька проведуть прийом у палаці від імені Його Величності на честь річниці "Забутої війни", - сказано у повідомленні Букінгемського палацу. 

18 березня російські ЗМІ розповсюдили новину про смерть Чарльза III, зробивши у фотошопі фейковий скріншот із сайту Букінгемського палацу. Новину підхопили деякі українські ЗМІ. Посольству Великої Британії в Україні довелося офіційно спростовувати новину про смерть монарха.

На початку року у 75-річного короля Великобританії Чарльза III діагностували рак. Лікарі виявили онкологію під час лікування збільшення простати, яке монарх проходив у лютому. Букінгемський палац не уточнював тип раку, який діагностували у монарха.