Прикордонники затримали ухилянта, який запевняв, що він таджик із трьома дружинами та трьома дітьми

Оригінальні дані у всіх його документах були витравлені хімічною речовиною, а зверху нанесено новий текст.

dpsu.gov.ua

Прикордонники затримали під час спроби виїзду за кордон українця, який надав підроблені документи, що він "таджик". Чоловік запевняв, що у нього є три дружини та троє дітей. Про це повідомляє Держприкордонслужба України.

- Чоловік прямував до Словаччини рейсовим автобусом "Свалява - Кошице" через пункт пропуску "Ужгород". На контроль разом із паспортом громадянина України для виїзду за кордон він надав три свідоцтва про народження дітей – громадян Таджикистану. Під час опитування чоловік сказав, що за національністю він таджик і до приїзду до України проживав у Таджикистані. Там, за його словами, має двох дружин, з якими перебуває у цивільному шлюбі, та від яких має трьох дітей. 2022 року він приїхав до Києва і після одруження з українкою набув громадянства України, - розповіли прикордонники.

Проте, перевіряючи документи багатогранного чоловіка, у свідоцтвах про народження "його" дітей прикордонники виявили ознаки підробки. Зокрема, інспектори встановили, що оригінальні дані у всіх трьох документах витравили хімічну речовину, а зверху нанесено новий текст. На місце події викликали працівників Нацполіції. Підроблені документи вилучила слідчо-оперативна група.