Ракетний удар по Кривому Рогу: пошуково-рятувальну операцію завершили, загинули троє людей

Росіяни близько 19:00 завдали по місту три ракетних удари.

Офіс Президента

Ввечері 12 березня російські окупанти завдали чергового удару по Кривому Рогу Дніпропетровської області. Влучили у дві житлові багатоповерхівки, повідомляє голова Дніпропетровської ОВА. Є багато травмованих і троє загиблих. Близько 22:00 рятувальники завершили розбирати завали та обстежувати пошкоджені квартири.

- Внаслідок ворожої атаки сталася пожежа у багатоповерхівці. Всю інформацію уточнюємо, - написав у Telegram очільник ОВА Сергій Лисак.

Він зазначає, що на місці працюють медики. За інформацією місцевих пабліків, в одному з мікрорайонів зникло світло.

19:24 - Сергій Лисак повідомив, що попередньо відомо про двох загиблих.

Голова Ради оборони міста Олександр Вілкул розповів, що у Кривому Розі є щонайменше три влучання. У тому числі пряме влучання у дев'ятиповерховий будинок.

- Є загиблі та поранені серед мирних жителів. ДСНС гасить пожежі. Швидка допомога працює. Штаб допомоги людям розгортається на Східному-1 біля "АТБ" з 20:00. Туди можна звернутися щодо питань розселення, будматеріалів, щоб закрити вибиті вікна та з будь-яких інших питань, - повідомив він.

19:39 Станом на цей час лікарні Кривого Рогу прийняли вже понад 30 постраждалих внаслідок російського удару. За словами очільника ОВА Сергія Лисака, п'ятеро пацієнтів - в операційній.  Їхній стан важкий, серед поранених є дитина. 

Окрім того, російська ракета влучила ще в один будинок у Кривому Розі, а саме в дах п'ятиповерхівки у Металургійному районі. Штаб допомоги людям розгортають за адресою "Народний Дім", вулиця Криворіжсталі, 52.

20:09 Сергій Лисак повідомив, що внаслідок удару по Кривому Рогу постраждали четверо дітей. На зараз відомо про 33 постраждалих. Це попередні дані. В місті горять два будинки – п'яти- та дев'ятиповерхівка.

20:19 Кількість загиблих у кривому розі зросла до трьох осіб. Постійно збільшується й кількість постраждалих, повідомив очільник ОВА Сергій Лисак. Загалом людей, Які зазнали травм, вже 36, сім із них - діти. 

- Це на зараз. Вдячний кожному, хто поруч з містянами, які у стані шоку. Тільки терористи здатні скеровувати смертоносну зброю на мирних! - написав Лисак у Telegram.

20:54 Станом на цей час відомо про 38 постраждалих внаслідок удару. 10 серед них - діти, повідомив Сергій лисак. 

21:57 У Кривому Розі завершили пошуково-рятувальну операцію. Надзвичайники обстежили всі квартири понівечених будинків. Врятували дев'ятьох тамтешніх мешканців, повідомив Сергій Лисак.

- Російська атака забрала життя трьох людей. Мої щирі співчуття рідним загиблих. Кількість постраждалих ще уточнюється. Розгорнуті кілька пунктів незламності. З людьми, які стали свідками ворожої атаки, працюють психологи. По допомогу до них вже звернулися понад 30 містян, - написав він у Telegram.