Українець встановив рекорд Книги Гіннеса, протягнувши бородою мікроавтобус масою 2,5 тонни

Дмитро Грунський, використовуючи свою бороду, шию та зуби, встановив за день одразу три силові рекорди.

guinnessworldrecords.com

Український стронгмен Дмитро Грунський, використовуючи свою бороду, протягнув мікроавтобус масою 2,5 тонни. Про це йдеться на сайті Книги рекордів Гіннеса.

35-річний Дмитро Грунський із Дніпра досяг трьох силових рекордів за один день, використовуючи бороду, шию та зуби. Він перетягнув найважчий автомобіль бородою - 2580 кг, а також найважчий автомобіль шиєю - 7760 кг. Крім того, він встановив рекорд за кількістю автомобілів, витягнутих зубами – 7 шт.

Після невдалої спроби у 2019 році, коли волосся з його бороди вирвалось, Дмитро Грунський продовжував відрощувати бороду та шукати способи зміцнити її. Зрештою, він зміг встановити рекорд, перетягнувши 2,5-тонний автобус, при цьому його борода залишилася неушкодженою. Цей результат побив попередній рекорд - 1 952 кг, встановлений 10 років тому Антанасом Контрімасом з Литви.

Також Дмитро встановив новий рекорд, перетягнувши зубами сім автомобілів таксі з водіями на 5 метрів, перевершивши свій попередній результат – шість машин. Автомобілі стояли на нейтральній передачі, з вимкненими двигунами, потрібно, щоб машини їхали прямою.

У 2022 році Грунський встановив рекорд з перетягування поїзда вагою 32 500 кг, пересунувши вантаж шиєю на 5 метрів. Він також утримує рекорд найшвидшого перетягування автомобіля зубами на 30 метрів, це зайняло 15,63 секунди.

Грунський присвятив свої здобутки рідній країні та українським воїнам.