СБУ взяли у полон росіянина, який розстріляв українського військовополоненого

Йому оголосили про підозру, росіянину загрожує довічне ув'язнення.

ssu.gov.ua

СБУ зібрала доказову базу на ще одного російського окупанта, який розстрілював українських військовополонених. Ним виявився неодноразово засуджений Дмитро Курашов - стрілець штурмового загону «Шторм-V» 127-ї мотострілецької дивізії Східного військового округу РФ. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

- За даними слідства та військової контррозвідки СБУ, 6 січня цього року Курашов розстріляв бійця ЗСУ, якого рашисти взяли у полон під час «м’ясного» штурму РФ. Він здійснив щонайменше три прицільні постріли в полоненого українця. Невдовзі бійці ЗСУ контратакували загарбників і захопили у полон Курашова та його співслужбовців, - йдеться у повідомленні.

Під час допиту в СБУ інший полонений росіянин «здав» Курашова, а пізніше Служба безпеки зібрала й інші беззаперечні докази його вини у вбивстві полоненого бійця ЗСУ. Слідчі СБУ повідомили Курашова про підозру за ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України ("Порушення законів та звичаїв війни, поєднане з умисним вбивством").

 Він перебуває під вартою. Триває розслідування для встановлення інших фактів причетності росіянина до воєнних злочинів. Зловмисникові загрожує довічне ув’язнення.