РФ вночі атакувала ракетами С-300 та 4 БПЛА, сили ППО знищили всі дрони

Сили ППО діяли у двох районах. 

facebook.com/GeneralStaff.ua

У ніч на 1 березня 2024 року РФ атакувала Україну 5 зенітними керованими ракетами С-300 з окупованої Донеччини і Бєлгородської області. Як повідомили в Повітряних силах ЗСУ, ворог також вдарив 4 ударними БПЛА типу Shahed. Атака велась із районів Приморсько-Ахтарська та Курської області. 

 Унаслідок протиповітряного бою мобільними вогневими групами Сил оборони знищено 4 «шахеди» у межах Харківської та Дніпропетровської областей.

За даними голови Дніпропетровської ОВА Сергія Лисака, три безпілотника були збиті у Синельниківському та Дніпровському районах. Нікопольщину ворог обстрілював з важкої артилерії. По райцентру та Марганецькій громаді випустив з десяток снарядів. Ніхто не постраждав. 

На Харківщині артилерійських та мінометних ударів ворога зазнали Дворічна, Синьківка, Петропавлівка та ін. Авіаудари ворог наносив по н.п. Бологівка, Осинове, Митрофанівка та ін. Вночі, о 01:05, ворог обстріляв з РСЗВ  Вовчанськ. Внаслідок атаки пошкоджені приміщення складу та 4 ангарів. Інформації щодо потерпілих не надходило, повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов. 

О 22:14 РФ атакувала с. Козача Лопань Харківського району. Було зафіксовано понад сім вибухів. Без постраждалих.