Польська поліція пояснила затримання українських журналістів – здалися підозрілими місцевим жителям

Правоохоронці Польщі запевняють, що зреагували на звернення громадян і після перевірки журналістів відпустили.

facebook.com/mixailotkach

Польська поліція пояснила причини затримання українських журналістів поблизу кордону з Білоруссю. За їхніми словами, правоохоронці отримали інформацію від місцевих мешканців про невідомих, які фотографують та використовують дрон. Про це повідомили у пресслужбі поліції.

- До підрозділу у Лукові (Люблінське воєводство) надійшло повідомлення від стурбованого жителя про двох чоловіків, які протягом двох днів перебували у машині біля колій залізничного вузла в Голашині, фотографували та використовували дрон. Зважаючи на внутрішню безпеку країни і той факт, що залізничні колії, особливо у прикордонних воєводствах, є стратегічними місцями з погляду безпеки, поліція прибула на місце. Обидва чоловіки спілкувалися українською, представлялися журналістами. Через мовний бар'єр та необхідність перевірки наданих документів довелося виконувати дії у підрозділі поліції, - розповіли правоохоронці.

Після перевірки документів, огляду вмісту багажу та оформлення документів українців відпустили, їхню техніку повернули. При цьому під час проведення заходів у підрозділі поліції офіцери підтримували зв'язок із представниками консульства України. У поліції додали, що нинішня ситуація на східному кордоні Польщі "зумовлює підвищену пильність як служб, так і суспільства". Тому поліція перевіряє будь-яку інформацію щодо потенційних загроз.