Мережа лабораторій «Сінево» заявила про арешт головного офісу

Компанія пригрозила припинити свою діяльність, якщо арешт не буде скасовано.

ДМИТРА ЛАРІНА, УП

Мережа лабораторій «Сінево» заявила, що Державне бюро розслідувань арештувало будівлю головного офісу і центральної лабораторії у Києві. Кримінальне провадження ДБР ведеться за фактом начебто незаконного виведення з державної власності нерухомого майна у період з 2016 по 2021 рік. Про це пише hromadske з посиланням на заяву компанії.

- "Сінево Україна", яка є частиною міжнародної групи Medicover з головним офісом у м. Стокгольм, офіційно заявляє, що арешт є протиправним, незаконним, та може вважатися тиском на бізнес, який є найбільшою європейською інвестицією в галузь охорони здоров’я України, — каже компанія.

Компанія стверджує, що через дії ДБР "мільйони громадян" можуть залишитися без послуг сучасної лабораторної діагностики, в тому числі 250-300 тисяч людей, які компанія обслуговує безплатно. Через це, заявили в компанії, бюджет України недоотримає понад 310 млн грн податків і зборів щорічно — стільки лабораторії сплатили торік, а більше ніж 2300 співробітників стануть безробітними. Коментарів ДБР наразі не має.  

«Сінево Україна» є частиною міжнародної компанії в галузі охорони здоровʼя та діагностичних послуг Medicover. У 2017 році «Сінево Україна» у складі Medicover була зареєстрована на біржі Nasdaq (Stockholm), ставши першою та єдиною в Україні медичною компанією, яка є учасником ІРО.  В компанії працюють понад 2300 співробітників.