У київському метро розглядають можливість перевезення тварин

Перевізник обіцяє розглянути питання із залученням представників громадськості та ознайомитись із міжнародним досвідом.

REUTERS

Благодійна організація UAnimals отримали відповідь від керівника «Київського метрополітену» Віктора Брагінського щодо перевезення тварин у метро. Перевізник обіцяє розглянути питання із залученням представників громадськості та ознайомитись із міжнародним досвідом. Про це йдеться на Facebook-сторінці організації.

- UAnimals раніше надіслали свої пропозиції щодо перевезень собак в метро Києва, Харкова та Дніпра очільникам метрополітенів, а також міським головам. Зокрема - прибрати заборону на перевезення домашніх тварин, зобов’язати власників забезпечити постійний нагляд за домашніми тваринами, безпеку інших людей і тварин, а також майна. Окрім того, власники мають дотримуватися санітарно-гігієнічних вимог і одягати на тварин повідець, а на собак із переліку «небезпечних порід» додатково намордник, - йдеться у повідомленні.

Також власники усіх домашніх тварин, а не лише собак-поводирів, повинні мати право на безоплатне перевезення своїх тварин. Зоозахисники зазначають, що петиція про дозвіл проїзду в метро Києва із собаками 20 лютого набрала необхідні 6 тисяч голосів.