Зеленський анонсував кешбек за купівлю української продукції

Повернення частини коштів на спеціальну картку має запрацювати цьогоріч.

president.gov.ua

Володимир Зеленський анонсував кешбек за купівлю української продукції. Про державну програму "Купуй українське" президент розповів на презентації платформи "Зроблено в Україні" в Києві, повідомив Інтерфакс-Україна.

- За купівлю певних типів зроблених в Україні товарів і послуг громадяни України зможуть отримати повернення частини коштів на спеціальну картку, - сказав він.

Зеленський уточнив, що дав відповідне доручення уряду. Програма кешбеку має запрацювати цьогоріч. За словами президента, завданням цієї програми є, "щоб українські гроші залишилися в Україні та працювали в Україні".

- Це податки, це зарплати наших воїнів, це можливості нашої держави, зокрема й оборонні, - пояснив президент.

Перший віцепрем'єр - міністр економіки Юлія Свириденко розповіла, що Кабмін має намір розширити кешбек агротехніки на вітчизняну спецтехніку, транспорт і ліфти.

- Ми відновлюємо програму компенсації на сільгосптехніку, кешбек, 25% на техніку українського виробництва... З другої половини року ми працюватимемо над тим, щоб розширити кешбек на інші види техніки: комунальну, спеціальну, транспорт, ліфти, - сказала вона на форумі.