Пожежу на Новолипецькому металургійному комбінаті організували СБУ та ГУР - ЗМІ

Безпілотники поцілили в установки, призначені для первинного охолодження неочищеного коксового газу.

Вночі 23 лютого у Росії на території Новолипецького металургійного комбінату сталася сильна пожежа. За даними джерел "Інтерфакс-Україна", удар безпілотниками організували одразу дві українські спецслужби: СБУ та ГУР.

- Це один із найбільших металургійних комбінатів Росії. Він працює на військово-промисловий комплекс РФ і виконує велику кількість державних замовлень. Сировина із цього підприємства іде на виготовлення російських ракет, артилерії, безпілотників. Тому для України це законна ціль, - зазначило джерело.

Як додають в українських спецслужбах, безпілотники СБУ та ГУР поцілили в установки, призначені для первинного охолодження неочищеного коксового газу. Ураження цих об'єктів, за даними джерел, призведе до зупинення всього виробничого процесу металургійного комбінату на довгий час.

Власником ураженого комбінату є наближений до президента РФ Володимира Путіна російський олігарх Володимир Лісін. За оцінками Forbes, він входить в трійку найбагатших людей РФ.

За даними ЗМІ, до недавнього часу на Новолипецькому металургійному комбінаті вироблялася сировина для російських компаній, що займаються ядерною зброєю та балістичними ракетами. Комбінат розміщений у російському місті Липецьк, що за 508 км від Москви.