До Києва прибули Джорджа Мелоні, Джастін Трюдо, Урсула фон дер Ляйєн та Борис Джонсон

Європейські лідери хочуть висловити свою підтримку українцям у день другої річниці повномасштабного вторгнення РФ.

twitter.com/vonderleyen

У суботу, 24 лютого, у день другої річниці повномасштабного вторгнення армії РФ в Україну, до Києва прибув цілий десант європейських державних лідерів, аби висловити підтримку українцям. Серед гостей - прем'єр-міністр Італії Джорджа Мелоні, прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо, прем'єр-міністр Бельгії Олександр де Кроо, а також голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн та Борис Джонсон, повідомляє агентство Reuters.

У програмі візиту політиків - зустрічі із Президентом України Володимиром Зеленським та іншими українськими діячами.

- У Києві, щоб відзначити річницю 2-го року війни Росії проти України. І щоб вшанувати надзвичайну стійкість українського народу. Більш ніж будь-коли, ми твердо стоїмо поруч з Україною. Фінансово, економічно, військово, морально. Допоки країна не стане остаточно вільною, — написала Урсула фон дер Ляєн у соцмережі Х (колишній Twitter).

Мелоні, Трюдо, де Кроо та фон дер Ляєн прибули до української столиці потягом із сусідньої Польщі, йдеться у заяві італійського уряду. Очікується, що Мелоні проведе відеоконференцію з Києва за участю лідерів країн G7. Президент України Володимир Зеленський також приєднається до дискусії.