Українські перевізники у відповідь розпочали акцію протесту на кордоні з Польщею

Мирна акція триватиме до 15 березня або до розблокування кордонів польськими мітингувальниками.

suspilne.media

Українські перевізники розпочали акції біля пунктів пропуску ПП «Рава-Руська - Гребенне», «Краковець - Корчова» та «Шегині - Медика» у відповідь на блокаду, яку проводять польські протестувальники. Про це повідомило "Суспільне".

- Мета нашої акції - зупиняти польські автомобілі, які об'їжджають позачергово і щоб вони стояли в черзі так само, як наші стоять на кордоні з Польщею, - сказав голова ГО "Українська транспортна спілка у Львівській області" Олег Дубик.

Він також наголосив, що польські вантажівки допускатимуться на українську територію з тією самою затримкою, з якою поляки пропускають українські автомобілі.

Мирна акція біля трьох міжнародних пунктів пропуску триватиме з 20 лютого до 15 березня або до розблокування кордонів польськими мітингувальниками.

Спікер міністерства Олег Ніколенко коментуючи те, що відбувається, зазначив, що в умовах російської агресії польсько-український кордон дуже важливий і його блокування неприпустиме. За його словами, дії польських протестувальників загрожують українській економіці.