На всіх пунктах пропуску на кордоні з Польщею утворилися черги – де ситуація найгірша

Польські фермери продовжують блокаду.

t.me/nexta_live

Польські фермери зранку 16 лютого продовжують блокаду п'яти пунктів пропуску - "Ягодин", "Рава-Руська", "Шегині", "Устилуг", "Угринів" - на кордоні з Україною, у чергах стоять 1400 вантажівок. Про це речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко заявив під час телемарафону.

Найбільше вантажівок - навпроти пунктів пропуску "Ягодин" та "Рава-Руська". Найменша - навпроти пунктів "Устилуг" та "Угринів". За словами Демченка, перевізники шукають напрямки перетину кордону на тих пунктах, де це можливо.

- Це пункт пропуску "Краківець", і станом на ранок сьогодні там також є черги. Це 1700 вантажівок, тобто найбільша черга на всіх напрямках на кордоні з Польщею, - сказав він.

За словами речника ДПСУ України, черги збільшуються, а кількість перетину кордону залишається низькою, особливо в напрямку пункту "Ягодин". Там за останню добу кордон перетнуло лише 145 вантажівок в обох напрямках, притому що цей напрямок може пропускати 1200-1400 вантажівок.

- Але гірша ситуація по пункту "Шегині", бо за останні дні там лише кілька десятків вантажівок перетинають кордон за добу, - сказав він.