Порошенка знову не пустили за кордон

Лідер "Європейської солідарності" каже, що нібито через "смертельну небезпеку" для нього.

epravda.com.ua

Лідер фракції "Європейська солідарність" Петро Порошенко заявив, що голова Верховної Ради Руслан Стефанчук укотре не підписав розпорядження про його відрядження за кордон – цього разу для участі в Мюнхенській конференції з питань безпеки – нібито через загрозу життю Порошенка. Про це він сказав на брифінгу після зустрічі з Русланом Стефанчуком 14 лютого, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

За словами Порошенка, про небезпеку для його життя Стефанчуку повідомив глава ГУР Кирило Буданов.

- Начальник Головного управління розвідки Кирило Буданов повідомив чомусь спікеру парламенту Руслану Стефанчуку про те, що одразу ж після перетину кордону Україна – Польща, а особливо в Мюнхені, мені як п'ятому президенту і лідеру опозиції загрожує смертельна небезпека. І не здатні мене захистити, як особу, яку охороняють, ні Управління державної охорони, ні вся система безпеки Німеччини. І єдиний спосіб, щоб врятувати Порошенка – його не випустити, - сказав Порошенко на брифінгу.

Натомість Верховна рада прокоментувала заяву лідера фракції "Європейська солідарність". Відповідне повідомлення було опубліковане на офіційному сайті парламенту, повідомляє "Європейська правда". У Раді кажуть, що для участі в Мюнхенській безпековій конференції створили парламентську делегацію з представників влади й опозиції, де "Європейську солідарність" представляє Олексій Гончаренко.