До початку літнього сезону експерти Державного оператора тилу (ДОТ) Міністерства оборони розроблять рекомендовані меню для Збройних сил України. Про це повідомила радник із стратегічних комунікацій ДОТ Тетяна Харченко на пресконференції у Києві, передає "Інтерфакс-Україна".
- Державний оператор тилу залучить професійних технологів та кухарів до розробки рекомендованих меню для військових частин, які вони зможуть використати, щоб годувати військовослужбовців, - сказала вона. - Рекомендовані меню запускатимуться через систему, яка наразі розробляється на основі аналізу потреб військових частин.
Директор із закупівель ДОТ Вікторія Виноградова повідомила, що зараз закупівлі продуктів харчування проводяться за розробленим у 2019 році каталогом, який містить 409 товарних позицій. На питання щодо добової вартості харчування для одного військовослужбовця Виноградова повідомила, що ДОТ сподівається закупити на аукціонах на Prozorro продукти харчування таким чином, щоб збалансований денний раціон одного військовослужбовця коштував 139,38 грн.
- Наприкінці грудня у Міноборони заявили про посилення роботи над покращенням харчування військових. Меню формують за каталогом, але незабаром планується розробити 16 тижневих меню професійних кухарів з урахуванням релігійних чи етнічних потреб.
- Раніше Агентство ресурсного забезпечення Міноборони заявило, що зосередиться на інклюзивності та обліку потреб різних груп військовослужбовців. Нині агентство вже працює над упорядкуванням нового меню для бійців, в якому будуть присутні зокрема і кошерні страви.