Через протести польських фермерів ускладнено рух у трьох пунктах пропуску на кордоні

Водіїв впросять обирати інші пункти пропуску для перетину українсько-польського кордону.

facebook.com/DPSUkraine

Через акції протесту польських фермерів, які вони розпочали сьогодні, 9 лютого, ускладнено рух через пункти пропуску «Медика – Шегині», «Хребенне – Рава-Руська» та «Дорогуськ – Ягодин». Про це повідомляє Держприкордонслужба.

- Зокрема, наші польські колеги повідомляють: перед пунктом пропуску «Медика» протестувальники налаштовані пропускати по 1 вантажному автомобілю, 1 автобусу та 1 легковому автомобілю на годину; біля пункту пропуску «Хребенне» планується пропускати по 2 вантажні автомобілі на годину в обох напрямках. Рух легкового транспорту та автобусів не обмежуватиметься; через пункт пропуску «Дорогуськ» протестувальники мають намір пропускати щогодини по 1 вантажівці в обидві сторони. Рух автобусів відбуватиметься без змін, - йдеться у повідомленні.

Прикордонники рекомендують подорожнім планувати маршрут через інші пункти пропуску. Це дозволить уникнути великих скупчень автотранспорту.

Окрім того, Державна митна служба повідомляє, що, за інформацію від польської сторони, місцеві фермери заявили про намір від сьогодні, з 9 лютого, у пункті пропуску «Хрубешув - Володимир-Волинський» (ст. «Ізов») також перешкоджати перевантаженню українських сільськогосподарських товарів із залізничного на автомобільний транспорт і переміщенню їх на термінали станції Хрубешув.  Вантажі інших категорій переміщуватимуться без обмежень.