Сирський у першій заяві на посаді головнокомандувача ЗСУ розповів про «нові завдання»

Насамперед це чітке та детальне планування дій усіх органів військового управління.

wikipedia.org

На порядку денному Збройних сил України стоять нові завдання. Про це у своєму первому звернення в якості головнокомандувача Збройних сил України заявив Олександр Сирський.

- Насамперед це чітке та детальне планування дій усіх органів військового управління, об’єднань, з’єднань і частин з урахуванням потреб фронту у новітній зброї, яка надходить від міжнародних партнерів. Найшвидший і раціональний розподіл та доставка усього необхідного для бойових частин була і залишається основним завданням військової логістики, - зазначив Сирський.

Він додав, що завдання штабів усіх рівнів – «знати всі без винятку потреби фронту і володіти ситуацією на кожній його ділянці».

- Саме кваліфікація особового складу органів військового управління є вирішальною для розробки й успішної реалізації задумів та планів, - написав головнокомандувач ЗСУ.

За його словами, життя і здоров’я військовослужбовців «завжди  були та є головною цінністю Української армії».

- Відтак, дотримання балансу між виконанням бойових завдань та відновленням частин і підрозділів з інтенсифікацією навчання та підготовки особового складу залишається як ніколи актуальним. Запровадження нових технічних рішень і масштабування успішного досвіду як, приміром, застосування безпілотних систем, сучасних засобів радіоелектронної боротьби є одним з майбутніх векторів побудови перемоги у  нашій визвольній війні, - наголосив Сирський.

Він додав, що «лише зміни та постійне удосконалення засобів і методів ведення бойових дій дасть змогу досягти успіху на цьому шляху».