На трасі Київ - Ягодин відновлено рух мостом через Ірпінь

Міст був підірваний майже два роки тому.

facebook.com/Mustafanayyem

На міжнародній трасі Київ - Ковель – Ягодин повністю відновлено рух мостом через річку Ірпінь поблизу Гостомеля. Про це на своїй сторінці у фейсбуці розповів голова Державного агентства з відновлення та розвитку інфраструктури Мустафа Найєм.

Міст було підірвано майже рівно два роки тому українськими оборонцями, завдяки чому вдалося повністю знищити велику колону бронетехніки Росгвардії та російського десанту, яка намагалася прорватися у Київ.

Найєм нагадав, що наприкінці весни 2022 року військові мостовики збудували тут тимчасовий міст, а згодом – ще одну пересипну переправу. Сьогодні міст вже повністю відновлений.

-  Три тижні тому було відкрито рух лівою стороною, сьогодні транспорт рухається вже обома сторонами мосту. Він має 4 смуги та 2 тротуари. Залишилось завершити земляні роботи, водовідведення та благоустрій. За сприятливих погодних умов вже невдовзі буде нанесено розмітку, - зазначив Найєм.

Він додав, що у межах капітального ремонту мосту було демонтовано зруйновані конструкції, обладнано опори та балки прогонової будови, заасфальтовано проїзну частину, облаштовано перильне та бар’єрне огородження і проведено освітлення.