Зеленський доручив створити у структурі ЗСУ Сили безпілотних систем

У складі ЗСУ з'явиться нова низка військ.

t.me/V_Zelenskiy_official

Президент України Володимир Зеленський доручив Кабінету Міністрів та Генеральному штабу створити нову частину збройних сил України під назвою Сили безпілотних систем. Указ опубліковано на сайті глави держави 6 лютого.

- Безпілотні системи довели свою ефективність у боях на землі, у небі та в морі. Україна реально змінила ситуацію в Чорному морі завдяки дронам. Відображення штурмів землі – це багато в чому робота саме дронов. Масштабне знищення окупантів та їхньої техніки – це також дрони, - розповів президент у вечірньому зверненні.

Зеленський зазначив, що головне завдання чітко визначено: створення спеціальних посад та підрозділів для роботи з безпілотними системами, забезпечення ефективної підготовки та систематизації досвіду, постійне розширення виробництва та залучення найкращих фахівців у цій галузі.

Після аналізу пропозицій передбачається винести відповідні рекомендації на розгляд Ради національної безпеки та оборони України. Створення сил безпілотних систем необхідне для нарощування можливостей Збройних сил України.