МЗС працює над поверненням українця з Таїланду, про якого розповіли музиканти гурту "Бі-2"

Українському посольству в Бангкоку відомо про історію альпініста та фотографа зі Львівщини Георгія Сутуріна.

facebook.com/afex.ltd

Українським дипломатам відомо про історію альпініста та фотографа зі Львівщини Георгія Сутуріна, з яким у міграційній установі Таїланду познайомилися музиканти російського гурту "Бі-2". Про це 6 лютого повідомив речник Міністерства закордонних справ Олег Ніколенко у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна".

- МЗС України відомо про українського громадянина, який перебуває в міграційній установі Таїланду. Українське посольство в Бангкоку опікується його справою з перших днів його затримання через нелегальне перебування в Таїланді протягом двох років без паспортних документів, - розповів він.

Ніколенко додав, що українські консули неодноразово відвідували Георгія Сутуріна, а також підтримували з ним телефонний зв'язок та надавали роз'яснення щодо законних шляхів повернення до України.

- За наявною інформацією, співвітчизник спочатку планував залишатися на території Таїланду. Наразі український громадянин виявив бажання повернутися на батьківщину. Посольство України оформлює йому необхідні українські проїзні документи, домовляється про оплату авіаквитка, - запевнив речник МЗС.

Олег Николенко розповів, що з ініціативи дипломатів Георгій Сутурін пройшов медичний огляд, стан його здоров'я задовільний, він забезпечений одягом та предметами першої необхідності.