Зеленський заявив про «глухий кут» у війні та прокоментував можливу відставку Залужного

Необхідне перезавантаження, сказав президент.

Офіс президента

Володимир Зеленський роздумує над тим, щоб замінити низку керівників. Таким чином президент відповів на питання журналіста італійській телекомпанії RAI про чутки щодо відставки головнокомандувача ЗСУ.

- Залужний? Нам потрібне перезавантаження, зміна керівництва, не тільки військового. Це питання, яке стосується людей, які мають очолити Україну. Необхідне перезавантаження, новий початок… У мене на думці щось серйозне, яке стосується не однієї людини, а напряму керівництва країни. Коли ми говоримо про це, я маю на увазі заміну низки державних керівників, а не тільки в одному секторі, наприклад, в армії. Я думаю про цю заміну, але не можна сказати, що тут ми замінили одну людину, - зазначив Зеленський. 

За його словами,  якщо Україна хоче перемогти, то треба всім рухатися в одному напрямку.

- Нам не можна сумувати, опускати руки, у нас має бути правильна позитивна енергія... ось чому я говорю про перезапуск, заміну, - додав Зеленський. 

Він також наголосив, що війна на землі «зайшла в глухий кут, це факт».

- Тому що були затримки в обладнанні, а затримки означають помилки… Ми воюємо з терористами, які мають одну з найбільших армій у світі, боєприпасів не вистачає, але потрібні сучасні технічні засоби, – сказав він.

Щодо морських операцій то вони, додав Зеленський, принесли позитивні результати – РФ втратила багато кораблів, і в Чорному морі Україні вдалося побудувати коридор для зернових.