Зеленський призначив мера Мелітополя Федорова головою Запорізької ОДА

Президент представив нового голову ОДА Івана Федорова під час робочої поїздки до Запорізької області.

president.gov.ua

Володимир Зеленський призначив мера Мелітополя Івана Федорова головою Запорізької обласної державної адміністрації. Про це повідомив Офіс президента України. Президент представив Федорова під час робочої поїздки до Запорізької області.

- На початку наради (щодо безпекової ситуації в Запорізькій області, - Авт.) Глава держави представив новопризначеного голову Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова, який із грудня 2020 року був міським головою нині тимчасово окупованого Мелітополя й після початку повномасштабної війни певний час перебував у російському полоні, - сказано на сайті президента.

Зеленський відзначив важливість того, щоб керівництво області працювало безпосередньо на місці й добре розуміло специфіку регіону.

- Потрібно зробити все, щоб Україна повернулась у ваш рідний Мелітополь. Україна сьогодні бореться за це. Це обов’язково станеться, – сказав він, звертаючись до нового голови Запорізької ОДА.

Президент наголосив, що одним із найважливіших завдань є повернення кількості робочих місць до довоєнних показників, і центральна влада готова допомагати зі свого боку відповідними державними замовленнями.

Іван Федоров подякував за довіру й зазначив, що для нього честь і відповідальність у такий складний для нашої держави час очолити рідну Запорізьку область.

- Моя основна мета – щоб усі люди, які дуже бажають повернутися додому, якомога швидше могли це зробити. Але й у прифронтовому Запоріжжі життя має тривати, – зазначив він.

Попередній голова Запорізької обласної державної адміністрації Юрій Малашко у своєму телеграм-каналі подякував Володимиру Зеленському, Офісу президента та уряду за виказану довіру та надану можливість працювати на Запоріжжі.

- Запоріжжя і Запорізька область стали мені рідними, а всі жителі - наче добрими приятелями. Запоріжжя - любов на все життя. Регіон, на життєзабезпечення якого у воєнний час вкладав сили, енергію, дні й безсонні ночі… Як людина військова, як офіцер, продовжу служити Батьківщині з тим самим ентузіазмом і вірою в Перемогу. Всі політичні інтриги та намагання реваншистів залишу на їхній совісті. Зараз не час скубатися за крісла чи посади, бо ворог усього у 30-ти кілометрах від обласного центру, - написав він.