Макрон відреагував на загибель французьких волонтерів через російський удар по Бериславу

Президент Франції назвав російський удар по українському місту "боягузливим і негідним вчинком".

REUTERS

Президент Франції Еммануель Макрон відреагував на загибель французьких волонтерів внаслідок російського удару по Бериславу на Херсонщині.

- Двох французьких гуманітарних працівників було вбито в Україні внаслідок російського удару. Боягузливий і негідний вчинок. Мої думки з близькими та товаришами поранених. Я висловлюю солідарність усім волонтерам, які прагнуть допомогти населенню, – написав французький лідер у соцмережі Х.

Глава МЗС Франції Стефан Сежурне назвав російський удар "варварством, спрямованим проти мирного населення України".

- Два французькі гуманітарні працівники поплатилися життям за свою відданість українцям. Трьох поранено. Мої думки з ними та їхніми близькими. Франція стоїть на їхньому боці. Росії доведеться відповісти за свої злочини, – написав міністр закордонних справ Франції.

Президент України Володимир Зеленський поділився повідомленням Макрона та також висловив співчуття близьким загиблих французьких волонтерів.

- Російський терор не знає кордонів та національностей жертв. Відважні французькі гуманітарні працівники допомагали людям, і ми завжди будемо вдячні за їхню людяність. Мої співчуття їхнім близьким. Я бажаю якнайшвидшого одужання всім, хто постраждав внаслідок цього жахливого нападу, - написав він.

Швейцарська протестантська неурядова організація EPER – Entraide Protestante Suisse підтвердила на своєму сайті, що загинули її волонтери.