Томаш Фіала заявив про тиск та перевірки його бізнесу через володіння ЗМІ

Бізнесмен запевняє, що став жертвою чорного піару.

facebook.com/DragonCapitalUkraine

Відомий бізнесмен Томаш Фіала заявив, що влада здійснює на нього тиск, а його бізнес піддається перевіркам. Він упевнений, що так відбувається через те, що він є власником ЗМІ. Про це Фіала заявив в інтерв'ю Forbes.

- На нас чиниться тиск. Зараз за двома напрямками — через нашу частку в компанії Arricano та нібито бізнес у Криму. Інше - по Riviera Village. Як і багато підприємців, ми відчуваємо увагу правоохоронців, і додатково ми у фокусі через володіння великими медіа – УП та NV, – заявив Фіала.

За його словами, восени 2023 року активізувалася кримінальна справа, яку Бюро економічної безпеки відкрило ще в середині 2021 року, - за фактами можливого ухилення від сплати податків. Тоді у Бюро не висунули претензій, але почали систематично викликати на допити покупців земельних ділянок проектів Riviera Villas та Green Hills. А наприкінці 2023 року, за його словами, розпочалася медійна атака та чорний піар проти нього особисто та Dragon Capital. Низка телеканалів показала сюжети про те, що його компанія досі веде бізнес у Криму. Фіала запевнив, що це не так, і стосунки з окупованими регіонами не підтримуються.