Стефанішина: Україна не залишиться без грошей ЄС, але є кілька варіантів

Рішення про надання фінансової допомоги Києву в розмірі 50 млрд євро на наступні чотири роки буде ухвалено.

facebook.com/olga.kravets.796

Віцепрем'єр України з європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина впевнена, що немає небезпеки, що Україна залишиться без фінансування Європейського Союзу. Рішення про надання фінансової допомоги Києву в розмірі 50 млрд євро на наступні чотири роки однозначно буде ухвалено. Про це вона сказала в ефірі телемарафону.

- Хочу звернутися до всіх українців і сказати, що небезпеки того, що Україна залишиться без фінансування Європейського Союзу, немає, це рішення буде однозначно ухвалено. Ми маємо як мінімум три-чотири сценарії ухвалення цього рішення на столі, але боремося за найкраще і передбачуване для нас - це 50 млрд євро на чотири роки, проголосоване консенсусом усіх держав, - зазначила вона.

Наразі віцепрем'єр перебуває з візитом у Брюсселі, де 25 січня ЄС починає "скринінг України" перед стартом переговорів про вступ. Під час засідання європейська сторона представила особливості та етапи проведення офіційного скринінгу. У рамках цього процесу ЄС сформував графік зустрічей представників українських міністерств та Єврокомісії.