Виплати компенсацій за проживання ВПО продовжили, але тільки на місяць

Після 1 березня виплати продовжать отримувати лише певні категорії внутрішньо переміщених осіб.

Oleksandr Brovko с сайта Pixabay

Кабінет міністрів України вирішив подовжити виплату компенсації на проживання внутрішньо переміщеним особам на ще один місяць. Але після 1 березня цю допомогу отримуватимуть лише пенсіонери та деякі інші групи громадян, заявила міністр соціальної політики Оксана Жолнович в телеефірі, яку цитує РБК-Україна.

Міністр зазначила, що рішення про подовження виплат пов'язане із труднощами у зимовий період, особливо з пошуком роботи.  

Згідно з новими умовами, після 1 березня компенсацію на проживання отримуватимуть лише пенсіонери, які отримують менше 9444 гривень. Також допомогу продовжать для людей з інвалідністю першої та другої груп, дітей з інвалідністю, дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Виплати також продовжать людям, яки працевлаштувалися у 2023 році, але дохід яких менше 9400 гривень на кожного члена сім'ї.

Крім того, допомогу отримуватимуть ті, хто проживає на "умовно безпечних територіях", де немає місць у дитячих садках через обмежену кількість місць. У таких випадках матері, які змушені доглядати за своїми дітьми, отримуватимуть допомогу.

Важливо зазначити, що витрати на подовження цих виплат становлять понад 6 мільярдів гривень для бюджету.