Українську документалку "20 днів у Маріуполі" номіновано на "Оскар 2024"

Картина про війну побореться за статуетку "Оскар-2024" у двох категоріях: "Міжнародний документальний фільм" та "Повнометражний документальний фільм".

facebook.com/ArthouseTraffic

Українська документальна стрічка "20 днів у Маріуполі" ("20 Days in Mariupol") побореться за статуетку "Оскар-2024" у категорії "Повнометражний документальний фільм". У картині українського журналіста та фотографа Мстислава Чернова, фотографа Євгена Малолєтки та продюсера Василиси Степаненко показано початок окупації Маріуполя, бомбардування пологового будинку та порятунок автора стрічки та його колег з Associated Press з оточеного російськими військами міста. Імена претендентів на перемогу у 23 категоріях оголосили актори Зазі Бітц та Джек Куейд у прямому ефірі на YouTube-каналі кінопремії.

Картина побореться за перемогу разом із фільмами: "Бобі Вайн: Народний президент", "Вічна пам'ять", "Чотири дочки" та "Вбити тигра".

Найбільшу кількість номінацій на "Оскар" цього року отримала картина "Оппенгеймер". Вона представлена в 13 категоріях, зокрема за найкращий фільм, режисуру, найкращу чоловічу роль (Кілліан Мерфі) і ролі другого плану (Емілі Блант і Роберт Дауні-молодший) У фільма "Бідолашні створіння" 11 номінацій, а картина "Вбивці квіткової повні" - у 10.

За нагороду в категорії "Найкращий фільм" поборються картини "Анатомія падіння", "Барбі", "Залишені"
"Вбивці квіткової повні", "Маестро", "Оппенгеймер", "Минулі життя , "Бідолашні створіння" та "Зона інтересу".

Переможців у кожній із номінацій назвуть на церемонії, яка відбудеться 10 березня 2024 року.

Номінанти на премію "Оскар-2024":

Фільм року:

Режисер:

Актор:

Актриса:

Жіноча роль другого плану:

Чоловіча роль другого плану:

Саундтрек:

Адаптований сценарій:

Пісня:

Міжнародний фільм:

Анімаційний повнометражний фільм:

Візуальні ефекти:

Оригінальний сценарій

Документальний фільм

Найкраща операторська робота:

Дизайн костюмів

Звук