Pornhub заборонив публікувати відео без письмової згоди всіх учасників

Сайт вкотре посилив правила публікації контенту. Тепер потрібно підтвердження згоди на зйомку та публікацію. 

suspilne.media

Pornhub вкотре посилив верифікацію відео та заборонив публікувати ролики за участі інших людей без їхньої письмової згоди. Про це повідомило "Суспільне Культура" з посиланням на сайт платформи.

Нові правила почали діяти з 23 січня. Щоб викласти контент, необхідно письмово верифікувати усіх учасників. Раніше для цього був потрібен лише паспорт, а тепер — підтвердження згоди на зйомку та публікацію. 

- Наша мета — забезпечити безпечніший простір як для моделей, так і для глядачів. Ми постійно працюємо над покращенням наших протоколів довіри та безпеки, — заявили у Pornhub.

Верифікувати іншу людину, яка знімається у роликах, можна одним з чотирьох способів: завантаживши фото лицьового та зворотного боку паспорта, а також фото, як ця людина тримає посвідчення особи у руках; людина має відсканувати своє обличчя у режимі реального часу, а також завантажити фото паспорта; пройти підтвердження за допомогою електронного підпису, а також відсканувати обличчя та завантажити фото паспорта; потрібно завантажити фото паспорта та форму звільнення від відповідальності, підписану співвиконавцем чи співвиконавицею.

Pornhub уже кілька разів змінював правила завантаження контенту після статті The New York Times у 2020 році. Автор Ніколас Крістоф описав кілька випадків незаконної публікації відео за участі неповнолітніх. Тоді сервіс видалив 80% від усіх матеріалів від непідтверджених користувачів та впровадив паспортну верифікацію. У грудні 2023 року сервіс зробив документи партнера обов'язковими перед публікацією відео.