В Офісі Генпрокурора пояснили заставу в 700 мільйонів для бізнесмена Мазепи

У справі бізнесмена та директора інвесткомпанії Concorde Capital Ігоря Мазепи існує багато ризиків, вважають прокурори.

Вікіпедія

В Офісі Генерального прокурора пояснили, чому звинувачення клопочеться про 700 мільйонів гривень застави для Ігоря Мазепи у справі про заволодіння земельними ділянками. Це пов'язано з підвищеними ризиками, зокрема спробами бізнесмена виїхати за кордон. Про це джерело у відомстві розповіло "РБК-Україна".

- Розмір застави не повинен дублювати суму встановлених у кримінальному провадженні збитків. Обґрунтовуючи клопотання про обрання запобіжного заходу, прокурор вказує на ризики, передбачені КПК України, - пояснили прокурори. - І один із основних ризиків у справі Мазепи – це його можливе переховування від правосуддя. Адже бізнесмена затримали при спробі виїхати за межі України.

Крім того, у рамках провадження є й інші підозрювані, які наразі перебувають у розшуку і на яких підозрюваний може чинити тиск. Також було враховано тяжкість злочину, що інкримінується і який пов'язаний зі створенням злочинної організації, покарання за який передбачає позбавлення волі на строк до 12 років із конфіскацією майна.