Росія офіційно оголосила гасло "Слава Україні - Героям Слава" нацистським

Росія заборонила публічну демонстрацію символіки Організації українських націоналістів (ОУН) 

REUTERS

Росія на офіційному рівні визнала нацистською та заборонила публічну демонстрацію символіки Організації українських націоналістів (ОУН) та гасло "Слава Україні - Героям Слава". Про це повідомило російське державне агентство ТАСС із посиланням на сайт Мін'юсту Росії.

Окрім ОУН, країна-агресор заборонила атрибутику Української народно-революційної армії (УНРА), Української повстанської армії (УПА) та Української національної асамблеї – Української народної самооборони (УНА-УНСО).

Якщо хтось в Росії публічно промовить гасло "Слава Україні", то отримає штраф від 1 до 2 тисяч рублів або адміністративний арешт до 15 діб. Якщо те ж саме зробить посадова особа, то для неї штраф складе від 1 до 4 тисяч рублів.

У своєму рішенні Мінюст опирається на вироки Нюрнберзького трибуналу та національних, військових чи окупаційних трибуналів, винесеними у період Другої світової війни. При цьому ОУН, ні УПА, ні дивізія військ СС «Галичина» та їхні члени не були засуджені Нюрнберзьким трибуналом, а самі ці структури не були визнані злочинними.