Умєров з міркувань безпеки скасував візит до Франції

Умєров мав взяти участь у запуску артилерійської коаліції для допомоги Україні.

facebook.com/rustemumerov.ua

У четвер, 18 січня, міністр оборони України Рустем Умєров мав поїхати до Франції з робочим візитом, але візит скасували з міркувань безпеки. Про це повідомляє видання Le Monde.

Умєров повинен був взяти участь у запуску артилерійської коаліції для допомоги Україні. За даними видання,  скасування візиту вже підтвердило Міністерство збройних сил Франції.

Замість візиту офлайн Умєров візьме участь у режимі відеоконференції разом з французьким міністром оборони Себастьяном Лекорню  у запуску коаліції з артилерії.

Коаліцію очолюють Франція та США. Вона діє в рамках Контактної групи з оборони України у форматі "Рамштайн". Загалом у ній беруть участь 23 країни, які мають на меті «об’єднати зусилля, щоб допомогти – у короткостроковій та довгостроковій перспективі – Україні мати артилерію, адаптовану до потреб контрнаступу, і її армію завтрашнього дня» , пояснили у Міноборони.

За даними видання, Умєров та Лекорню мали поїхати на промислові об’єкти Nexter у Бурже, де виробляють САУ Caesar, та на ракетний корабель MBDA у Сель-Сен-Дені.