ВАКС знову заочно заарештував Гладковського-молодшого

Вищий антикорупційний суд України задовольнив клопотання детектива НАБУ.

slovoidilo.ua

Вищий антикорупційний суд України заочно взяв під варту сина колишнього першого заступника секретаря РНБО Ігоря Гладковського. Про це 16 січня повідомило видання “Слово і діло”.

Рішення Вищий антикорупційний суд України ухвалив ще 11 січня. Це вже другий заочний арешт Гладковського-молодшого. ВАКС задовольнив клопотання детектива НАБУ.

- Після затримання підозрюваного і не пізніше як через 48 годин від часу його доставки до місця кримінального провадження розглянути за його участю питання про застосування обраного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою або його зміну на більш м'який запобіжний захід, – йдеться у рішенні суду.

У травні 2023 року ЗМІ дізналися, що Гладковський-молодший ще у 2022 році виїхав за кордон нібито через службову необхідність та може перебувати в Іспанії, де у батька Ігоря Гладковського є вілла.

6 жовтня 2023 року НАБУ та САП заочно повідомили про підозру Ігоря Гладковського та ексгендиректора "Укроборонпрому" Павла Букіна через закупівлю у 2016 році висотомірів за завищеною вартістю. 15 листопада 2023 року ВАКС заочно арештував Ігоря Гладковського. 29 листопада 2023 року Апеляційна палата ВАКС скасувала заочний арешт Гладковського-молодшого, оскільки спливли строки досудового розслідування. Детектив НАБУ подав ще одне клопотання про заочний арешт Ігоря Гладковського.