Переможці "Еммі-2023": "Спадкоємці" названо найкращим драматичним серіалом, а Елтон Джон отримав статус EGOT

У Лос-Анджелесі роздали нагороди у сфері телебачення.

Kevin Winter/Getty Images

У ніч на 16 січня у США відбулася церемонія вручення престижної американської телевізійної премії "Еммі". Захід мав відбутися ще 18 вересня минулого року, але був перенесений через страйк акторів та сценаристів у Голлівуді. Тріумфаторами минулого вечора стали серіали "Спадкоємці", "Ведмідь", які отримали по шість нагород, а також серіал "Сварка", удостоєний п'яти статуеток.

Співак Елтон Джонс став лауреатом премії за спеціальну програму (концерт) у прямому ефірі - "Елтон Джон у прямому ефірі: Прощання зі стадіону "Доджер" - та отримав статус EGOT: титул артистів, які вигравали основні премії "Еммі", "Греммі", "Оскар" і "Тоні". Повний список переможців опубліковано на сайті премії.

Раніше нагороди "Еммі" також вручили співробітникам телеіндустрії, які висвітлювали початок повномасштабного вторгнення Росії до України. Так, у номінації "Краща програма новин" (International Emmy Award for News) переміг британський канал Sky News, який показав випуск "Битва за Бучу та Ірпінь". Документальний фільм "Україна: материнська війна" отримав нагороду як "Видатний спецпроєкт новин". Репортаж "Загублені душі Бучі", над яким працювала українка Соня Кочмар-Тимошенко, був удостоєний статуетки за найкращий сценарій. А інтерв'ю президента України Володимира Зеленського для програми "60 хвилин" на CBS стало лауреатом у категорії "Визначне відредаговане інтерв'ю".

Список переможців "Еммі-2023" в основних номінаціях:

Драматичні серіали

Комедії

Мінісеріали

Розважальні програми