У списку Данилко і Джамала: "Суспільне" запустило в "Дії" голосування за журі Нацвідбору

Трійка членів журі (50%) 3 лютого разом із глядачами (50%) вибере артиста, який представить Україну на "Євробаченні-2024" у шведському Мальмі.

eurovision.ua

Другий рік поспіль українці матимуть змогу обрати журі Нацвідбору на "Євробачення" онлайн. "Суспільне" запустило у "Дії" голосування, яке триватиме протягом тижня – з 15 січня до 10:00 22 січня. За результатами опитування буде сформовано рейтинг: трьом кандидатам, які наберуть найбільшу кількість голосів, буде запропоновано підписати угоду члена журі. Якщо хтось із трійки з вагомих причин не зможе підписати угоду, членом журі стане наступний кандидат за кількістю голосів. Про це повідомляється на сайті українського конкурсу.

Взяти участь в опитуванні можуть усі охочі віком від 14 років. Для цього потрібно зайти до застосунку "Дія", у розділі "Сервіси" вибрати "Опитування" та віддати свій голос за одного з кандидатів. Цього року на місце за суддівським столом претендують 9 кандидатів:

Трійка членів журі (50%) 3 лютого разом із глядачами (50%) вибере артиста, який представить Україну на "Євробаченні-2024" у шведському Мальме.

Минулого тижня Суспільне провело жеребкування та представило пісні фіналістів Національного відбору на "Євробачення-2024". За результатами жеребкування у фіналі Нацвідбору учасники виступатимуть у такому порядку: YAKTAK, INGRET, NAZVA, ANKA, Drevo, alyona alyona & Jerry Heil, MÉLOVIN, SKYLERR, Ziferblat, YAGODY, NAHABA.

Пісенний конкурс "Євробачення" відбудеться у травні 2024 року у Швеції. Півфінали пройдуть 7 та 9 травня, а гранд-фінал – 11 травня.